Uncategorized

De drie meest gelezen blogs van 2019

Ook dit jaar lazen jullie weer heel wat af! Welke blogs zijn het meest gelezen? We nemen de top drie met je door.

1) Bespaar tot 20% op de brandstofkosten van je wagenpark

Je kan er echt niet meer omheen als fleet manager: duurzaamheid. Eén van de eerste stappen die je kunt nemen om je wagenpark te verduurzamen is om kritisch te kijken naar het brandstofverbruik. Hoe minder brandstof de bedrijfswagens verbruiken, hoe lager de CO2-uitstoot van het wagenpark. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

We geven een aantal tips om het brandstofverbruik op een eenvoudige manier te verlagen. Dat zit in kleine dingen als het regelmatig controleren van de bandenspanning, want door een te lage bandenspanning wordt de weerstand verhoogd en dit draagt bij aan een tot 5% hoger brandstofverbruik. Ook het toepassen van rijstijlanalyse is van groot belang om te zien welke medewerkers gecoacht moeten worden om veiliger én zuiniger te gaan rijden.

Meer tips

2) Privacy en een track & trace systeem

Privacy blijft een belangrijk onderwerp voor de fleet manager. Wat mag wel en niet? Wat doe je als medewerkers bezwaar hebben tegen een track & trace-systeem? Dat leggen we je uit in onderstaand blog. We stellen je vast gerust: ja, het is wettelijk toegestaan om als werkgever een track & trace-systeem in een auto te plaatsen. En als medewerkers bezwaar hebben? Dan is het goed om te melden dat het mogelijk is om gegevens van privéritten uit te schaken. Die gegevens zijn dus niet inzichtelijk. Echt, het komt wel goed, zolang je maar juist geïnformeerd bent en die informatie in de organisatie deelt. 

Lees verder

3) Verkeersongeval duurder dan gedacht

Ieder jaar is gemiddeld 20% van de bedrijfsvoertuigen betrokken bij een verkeersongeval. Dat brengt natuurlijk leed met zich mee voor de bestuurder, maar ook aanzienlijke kosten, zowel direct als indirect. Die indirecte kosten maken een verkeersongeval nog veel duurder dan gedacht. Belangrijk dus om veilig rijgedrag de norm te maken in jouw organisatie, als dat het niet al is. We geven je tips hoe je reactieve en proactieve coaching kunt combineren en leggen uit waar een effectief coachingsprogramma aan voldoet.

Lees meer

We zijn heel benieuwd waar jij volgend jaar meer over wil lezen? Stuur je suggesties, of feedback gerust naar kim.pot@fleetcomplete.nl 

Related Articles