Uncategorized

General Motors en Fleet Complete brengen IoT-oplossingen via Onstar

Bedrijven met wagenparken profiteren van kostenbesparingen, verbeterde veiligheid en grotere efficiëntie

fc_gm_partnership

(3 april 2018 – Toronto, Canada) – Fleet Complete maakt bekend dat het een samenwerking met General Motors is aangegaan. Het doel is om de ontwikkeling van IoT-diensten te versnellen voor Amerikaanse beheerders van wagenparken met Chevrolets, Buicks, GMC’s en Cadillacs (model 15MY of recenter) die met het communicatiesysteem OnStar zijn toegerust.

De combinatie van het CONNVEX (Connected Vehicle Ecosystem)-platform van Fleet Complete met de connectiviteit van OnStar helpt beheerders van wagenparken van elke omvang met het terugdringen van de kosten en downtime, het verbeteren van het gedrag van chauffeurs en het bevorderen van de operationele efficiëntie. Andere voordelen zijn onder meer:

  • de mogelijkheid om gebruik te maken van de bestaande OnStar-communicatiehardware binnen auto’s van GM Fleet
  • directe ingebruikname zonder de noodzaak om een contract voor de lange termijn te tekenen
  • eenvoudige activering van de software van Fleet Complete, zonder problemen met hardwarecompatibiliteit of de noodzaak om apparatuur te installeren.

“Connectiviteit is de toekomst. Steeds meer bedrijven met wagenparken doen een beroep op innovatieve en datagestuurde oplossingen die de veiligheid verbeteren en de operationele kosten terugdringen”, zegt Ed Peper, vice president U.S. bij General Motors Fleet. “De combinatie van de connectiviteit van OnStar met onze ingebouwde draadloze 4G LTE-hotspot biedt bedrijven de mogelijkheid om geavanceerde software en analysetools voor hen aan het werk te zetten.”

“De samenwerking met GM Fleet vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor ons. We zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheid om gezamenlijk wagenparken te bedienen”, zegt Tony Lourakis, de CEO van Fleet Complete. “Onze samenwerking vormt het bewijs dat geïntegreerde connected vehicles uitgroeien tot de nieuwe norm, zeker in het bedrijfsleven. Onze IoT-oplossingen laten wagenparkbeheerders met voertuigen in alle soorten en maten profiteren van de analyse van big data. De samenwerking met GM zal consumenten toegang bieden tot connected vehicle-technologieën en bedrijven met wagenparken helpen gedijen.”

www.fleetcomplete.com/en/iot-solutions/fleet-complete-for-general-motors

Over General Motors Co. 

GM (NYSE:GM) bekleedt een leiderspositie in ‘s werelds grootste en snelst groeiende automarkten. GM en zijn dochterondernemingen en joint-ventures verkopen voertuigen onder de merken Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Jiefang en Wuling. Meer informatie over het bedrijf en zijn dochterondernemingen, waaronder OnStar, een wereldwijd leider in voertuigveiligheid, beveiliging en informatiediensten, is te vinden op www.gm.com.

Related Articles