Uncategorized

‘Door mijn werk word ik geprikkeld om steeds duurzamer te gaan leven’

Han Verkuyl is expert op het gebied van het verduurzamen van je wagenpark en adviseert bedrijven hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Maar hoe duurzaam is hij zelf eigenlijk?

“Ik ben fleetmanager geweest, dus weet dat het een uitdaging kan zijn om je wagenpark te verduurzamen. Toch kan ik inmiddels uit ervaring vertellen dat er vaak eenvoudige stappen zijn die je kunt nemen om het wagenpark én je bedrijfsmiddelen op een duurzamere manier in te zetten. Bij Fleet Complete adviseer ik kleine en grote bedrijven hoe ze dat kunnen doen. Je kunt dan denken aan het stimuleren van veilig en efficiënt rijgedrag en autodelen om het aantal voertuigen te verminderen. Door mijn werk word ik zelf ook geprikkeld om steeds duurzamer te gaan leven.”

0M2A8743-min

Privé vaak niet de auto

Han vertelt “We eten thuis een stuk minder vlees, letten heel erg op verspilling van voedsel, zijn zuinig met water en scheiden afval. Verder let ik heel erg op mijn plasticgebruik en neem ik altijd mijn eigen tasje mee. Mijn vervoer plan ik zo efficiënt mogelijk. Ik combineer afspraken die dicht bij elkaar liggen, dat is duurzaam én scheelt tijd.  

We gaan nog even verder over vervoer “Privé pak ik vaak juist niet de auto en loop ik of pak ik de fiets. Als het niet anders kan, dan de auto, maar dat combineer ik net als ik zakelijk doe dan met afspraken in de buurt. Als ik toch de auto pak, dan let ik zeker op hoe ik rij. Ik rij niet te hard, want dat verbruik je meer brandstof en stoot je meer CO2 uit, en haal m’n voet op tijd van het gas af. Het lijken kleine dingen, maar je kunt er echt verschil mee maken. Zeker in een wagenpark. Wist je dat je met zuinig rijgedrag zo’n 7,5% brandstof per voertuig kunt besparen?

Het kan altijd duurzamer

Nu we binnen Fleet Complete al onze processen aan het verduurzamen zijn, ziet Verkuyl nog meer kansen om dat privé ook te gaan doen. “Ik ben me aan het verdiepen in zonnepanelen en als ik een volgende auto aanschaf, dan overweeg ik sterk een elektrisch wagen. Er liggen op het gebied van verduurzamen voor zowel organisaties als particulieren nog zoveel kansen. We zijn écht nog niet klaar.”

 

Related Articles