Uncategorized

“De vele veilige voordelen van connected vehicles” [Interview]

Sjors de Kruijf sprak met Trends in Autoleasing over de doelstellingen van Fleet Complete en de producten die we de komende maanden gaan lanceren.

Fleet Complete wil marktleider worden op het gebied van voertuig-telematicadiensten in Europa. De strategie daarbij is helder: vanuit één platform worden alle diensten aangeboden voor alle oplossingen voor het beheer van wagenparken. Goed om te weten is dat we het als SaaS-oplossing aanbieden, waardoor u als klant geen forse investering hoeft te doen in hardware of een eigen softwareplatform. We bieden op dit moment al oplossingen aan voor ritregistratie, asset tracking en automatische urenregistratie. De komende maanden lanceren we een tal van nieuwe oplossingen. We lichten graag de twee belangrijkste toe.

Digitale coaching voor veilig rijgedrag: Vision

In april/mei lanceren we Vision: digitale coaching voor veilig rijgedrag. Vision werkt met een camera die de bestuurder live feedback geeft. De bestuurder krijgt digitale alerts in situaties als het missen van een stopbord, of bij te hard rijden.

Veilig rijgedrag is voor iedere fleet manager een belangrijk onderwerp, want een ongeval kost een bedrijf gemiddeld 15.000 euro. Met een oplossing als Vision kunt u dus drastisch besparen op deze kosten.

Automatiseer het reserveren en delen van bedrijfswagens

Met deze oplossing zijn fysieke sleuteloverdrachten en tijdrovend én handmatig werk verleden tijd. Met CarSharing automatiseert u het reserveren van auto’s. Medewerkers kunnen eenvoudig een auto reserveren en deze openen met een mobiele app. Als beheerder heeft u direct overzicht en inzicht in belangrijke data. Met die data kunt u maatregelen nemen om uw wagenpark efficiënter in te zetten en kosten te besparen.

Voldoende R&D capaciteit

Bent u als wagenparkbeheerder zoekend naar oplossingen die uw werk eenvoudiger kunnen maken? Het advies van de Kruijf “Kijk vooral naar de meer krachtige spelers in het veld met voldoende R&D capaciteit. De techniek evolueert snel, het scala van mogelijkheden wordt steeds breder en komen sneller beschikbaar op de markt. Ook ten aanzien van dataveiligheid zie je tenslotte dat kleinere spelers moeite hebben de ontwikkelingen te volgen.”

U kunt het volledige interview hier lezen. Heeft u vragen over iets wat wij in het interview bespreken? Of wilt u meer informatie over één van onze oplossingen? Neem gerust contact met ons op.

Related Articles