Uncategorized

Vision™ verbetert de veiligheid van wagenparken

Oplossing voor real-time video-analyse combineert mobiele videotechnologie met telematica-data ter verbetering van de veiligheid van wagenparken en het risicobeheer rond chauffeurs.

FC_Vision_Image

Toronto, 5 april – Fleet Complete, de snelst groeiende leverancier van IoT-oplossingen voor verbonden wagenparken, maakt de beschikbaarheid bekend van Fleet Complete Vision. Deze krachtige nieuwe mobiele video-oplossing is ontwikkeld ter verbetering van de operationele veiligheid en het ongevallenbeheer voor bedrijven met wagenparken in elke sector. Deze geavanceerde oplossing voor video-analyse biedt schaalbare ondersteuning van de (verkeers)veiligheid en is geïntegreerd met het Fleet Complete-platform om inzicht te bieden in het volledige wagenpark.

Fleet Complete Vision is ontwikkeld om de veiligheid van chauffeurs, vrachten en voertuigen te vergroten. De innovatieve technologie achter deze oplossing helpt chauffeurs om te voldoen aan de verkeersregels en de eisen van de wet- en regelgeving. Fleet Complete Vision levert daarnaast contextuele videodata aan om voor een forse reductie te zorgen van de aansprakelijkheidskosten en verzekeringspremies. Beheerders van wagenparken kunnen met Fleet Complete Vision:

• scorecards voor chauffeurs aanmaken en bijhouden
• gebeurtenissen direct detecteren en evalueren
• uitgebreide rapporten over ritten delen, ondersteund door video-analyse

Fleet Complete Vision sluit naadloos aan op de andere oplossingen van Fleet Complete. Het bevordert de veiligheid en winstgevendheid van wagenparken door het optimaliseren van het risicobeheer voor chauffeurs en de besluitvorming onderweg. Met de naar buiten gerichte camera, beeldopnamen van wegincidenten en spraakgebaseerde coaching via het ADAS (Advanced Driver Assistance System) helpt Fleet Complete Vision chauffeurs om de bedrijfsreputatie van hun werkgever te beschermen, hun veiligheidsscores te verbeteren en visueel bewijsmateriaal aan te leveren in het geval van verkeersongelukken.

“We zijn razend enthousiast over de introductie van Fleet Complete Vision. Deze fantastische aanvulling op ons aanbod van connected vehicle-oplossingen draagt bij aan een optimale veiligheid van wagenparken”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete. “Fleet Complete Vision biedt chauffeurs, wagenparkbeheerders en ondernemers preventie en bescherming door videocoaching te combineren met de real-time vastlegging en analyse van beelden van weggebeurtenissen. De video-ondersteuning maakt het mogelijk om werknemers te beschermen en chauffeurs gerichte training te bieden. Dit draagt bij aan een veiliger werkomgeving. Dit is de toekomst van wagenparkbeheer.”

Fleet Complete Vision is een kostenefficiënte oplossing die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun eigen smartphone of een speciale dashboardcamera te gebruiken. Hoewel er ook premium opties beschikbaar zijn, is Fleet Complete Vision bedoeld om bedrijven van elke omvang een betaalbare oplossing te bieden om voor veiliger mobiliteit van hun wagenpark te zorgen. De app kan in een oogwenk worden gedownload en geïnstalleerd, synchroniseert videodata met de analysefunctionaliteit van Fleet Complete en biedt rapportage over het gedrag van chauffeurs. Deze veiligheidsbevorderende video-oplossing draagt daarmee bij aan een reductie van verkeersongevallen, diefstal van vrachten, aansprakelijkheidskosten en verzekeringspremies.

Related Articles