Uncategorized

Fleet Intelligence Dashboards

Rapportages zijn voor iedere wagenparkbeheerder van cruciaal belang, maar soms is het moeilijk om uit al die data concrete vervolgstappen te bepalen. De Fleet Intelligence Dashboards van Fleet Complete bieden uitkomst.

Uiteraard hadden onze klanten al de beschikking over uitgebreide rapportagemogelijkheden, maar er was behoefte aan een totaaloverzicht. De wagenparkbeheerder wil in één oogopslag alle belangrijke informatie over het wagenpark kunnen raadplegen, daar hebben we voor gezorgd. 

Functies van het standaard bestuurdersdashboard

Het standaard ‘driver dashboard’ is toegankelijk via het linker navigatiepaneel en wordt het Fleet Overview Dashboard genoemd. Hier vind je belangrijke informatie die in overzichtelijke grafieken en tabellen wordt gepresenteerd. Met dit dashboard kun je zicht houden op de KPI’s die er voor de organisatie het meest toe doen. Denk bijvoorbeeld aan de afstanden die bestuurders hebben afgelegd, de stationaire draaitijd, het aantal gevallen van abrupt remmen, de tijd die buiten werktijden werd gereden en de duur van snelheidsovertredingen. 

Vanuit dit dashboard kun je de huidige prestaties van bestuurders op eenvoudige wijze vergelijken met hun historische prestaties. Je krijgt standaard een overzicht van de laatste zeven dagen te zien en kunt de resultaten filteren op een voor jouw geschikt datumtraject. Zo kun je de bestuurdersprestaties van de afgelopen weken, maanden of jaren raadplegen.

Nader onderzoek doen met ‘Detailed Dashboards’

Heb je behoefte aan meer gedetailleerde informatie? Vanuit het Fleet Overview Dashboard kun je inzoomen op één van de acht Detailed Dashboards. Deze tonen de afgelegde afstanden, gevallen van snel optrekken, abrupt remmen, bochten afsnijden en bumperkleven, de duur van snelheidsovertredingen, de stationaire draaitijd en de tijd die buiten werktijden werd gereden.

Als je bijvoorbeeld snel optrekken selecteert, krijg je een dashboard te zien met alle beschikbare data over deze vorm van onwenselijk rijgedrag, compleet met filters en dagelijkse gemiddelden. Alle informatie die je nodig hebt is daarmee handig ondergebracht op één plek, die je moeiteloos kunt vinden.

Dashboard

Bewaak de prestaties van bestuurders met de ‘Driver Scorecard’

Wil je meer weten over de prestaties van een bepaalde bestuurder? Via het vervolgkeuzemenu van het Fleet Overview Dashboard kun je diens Driver Scorecard opvragen. Hier tref je een score tussen de 1 en 100 voor de bestuurder in kwestie aan die is berekend op basis van de belangrijkste KPI’s. Daarnaast krijg je een leaderbord te zien. Dit is een rangorde van de best presterende bestuurders. Verder wordt er een overzicht getoond van de cijfers uit Driver Statistics op basis waarvan de bestuurdersscore is berekend.

Een belangrijk voordeel is dat de Driver Scorecard ook door de bestuurders zelf kan worden geraadpleegd. Op deze manier kunnen zij hun prestaties bijhouden en worden zij geprikkeld om die te verbeteren. 

Een uitgebreid systeem voor wagenparkbeheer moet een helder en compleet overzicht laten zien en u daarnaast mogelijkheden aanreiken om op de details in te zoomen. Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

Related Articles