Uncategorized

Is uw track & trace oplossing werkelijk schaalbaar?

U herkent het vast, in het bedrijfsleven is verandering aan de orde van de dag. De zakelijke ontwikkelingen volgen elkaar snel op en zijn moeilijk te voorspellen. Of het nu gaat om schommelingen in de vraag naar uw product of dienstverlening, of in de groei van uw onderneming, door deze schommelingen heeft u schaalbare oplossingen nodig, zodat u zich kunt aanpassen aan elke verandering die zich voordoet.

Juist omdat de bedrijfsbehoeften er elke dag weer anders uitzien, moet ook uw track & trace oplossing in staat zijn om zich snel aan te passen. De meeste leveranciers op dit gebied beweren dat hun oplossing schaalbaar is, maar in de praktijk blijkt al snel dat het niet mogelijk is om functies toe te voegen of te verwijderen. Het komt maar al te vaak voor dat bedrijven hun huidige oplossing moeten vervangen door een ander apparaat dat meer mogelijkheden biedt. Dit is een zowel kostbaar als tijdrovend proces, omdat u nieuwe hardware moet aanschaffen en van voren af aan met het installatieproces moet beginnen.

Een schaalbare oplossing kenmerkt zich door de mogelijkheid om de interne software uit te breiden en op te waarderen zonder de noodzaak om de hardware te vervangen, ongeacht de functies of mogelijkheden die u op het oog hebt.

Plug & play-technologie

Wanneer u de mogelijkheden van uw wagenparkbeheer wilt uitbreiden, maakt het een groot verschil als u uw huidige track & trace systeem kunt combineren met apparaten van andere leveranciers. Sommige leveranciers bieden weliswaar uiterst geavanceerde functies, maar zodra er aanpassingen of uitbreidingen zijn vereist, is het nog altijd nodig om de complete oplossing te vervangen, met alle installatiekosten van dien.

plugnplay-1

Als u kiest voor een oplossing met geavanceerde, toekomstbestendige IOX-technologie kunt u op elk gewenst moment en naar behoefte functionaliteit toevoegen of verwijderen. Daarmee profiteert u van de uitbreidingsmogelijkheden van een ‘plug & play’ oplossing.

Alleen de functionaliteit die u nodig hebt

Een werkelijk flexibele oplossing is niet alleen eenvoudig uit te breiden, maar biedt u ook de mogelijkheid om direct gebruik te maken van vernieuwde functionaliteiten zonder dat u een nieuwe versie van het apparaat aan hoeft te schaffen. Dat betekent dat u de oplossing kunt opschalen zodra uw bedrijfsvoering daarom vraagt.

settings-1

Zo zou u een basiseenheid voor GPS-voertuigbewaking kunnen aanschaffen om in de praktijk te ervaren wat die te bieden heeft, en extra functionaliteit kunnen toevoegen naarmate uw onderneming groeit.

Met de mogelijkheid om vernieuwde softwarefunctionaliteiten in- en uit te schakelen, bespaart u tijd en kosten. U hoeft het apparaat immers niet elke keer dat het aan een opwaardering toe is te vervangen.

Geavanceerde automatisering

Technologie is een belangrijk onderdeel van uw concurrentievoordeel. Arbeidsintensieve processen kunt u nu automatiseren, waarmee uw reactietijd verhoogd wordt. Zeker in een tijd waarin klanten op hun wenken bediend willen worden, kan dit het verschil betekenen. Door gebruik te maken van de real-time feedback via uw GPS-oplossing voor wagenparkbeheer, heeft u meer, en tot op de minuut nauwkeurige inzichten in uw wagenpark en bedrijfsprestaties.

Fotolia_70069013

Met de geavanceerde GPS-trackers die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, kunt u beschikken over real-time informatie over de locatie van elk voertuig binnen uw wagenpark, het gedrag van chauffeurs, de geschatte levertijden, mogelijkheden voor het optimaliseren van routes, de brandstofefficiëntie en directe communicatie tussen de centrale en chauffeurs. U kunt rapporten op maat samenstellen voor alle mogelijke aspecten van uw wagenpark en uw bedrijfsprestaties nader analyseren om het rendement op uw investering te verbeteren.

Uw chauffeurs kunnen op deze manier direct feedback ontvangen over onwenselijk rijgedrag, zoals het afsnijden van bochten, te hard rijden en stationair draaien. Dergelijk gedrag is schadelijk voor de veiligheid van uw personeel en uw bedrijfsreputatie en gaat gepaard met hogere bedrijfskosten. Met een ‘elektronische coach’ voor chauffeurs kunt u de brandstof- en reparatiekosten terugdringen die vaak zonder nadenken worden veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan agressief rijgedrag en lange perioden van stationair draaien.

Een werkelijk schaalbare oplossing voor wagenparkbeheer stelt u in staat om moeiteloos uw bedrijfsprestaties te verbeteren en uw onderneming toekomstbestendig te maken. Het is belangrijk om na te gaan of uw huidige of potentiële oplossing wel aansluit op uw dynamische bedrijfsomgeving en niet om voortdurende investeringen in upgrades vraagt.

Voor meer informatie over schaalbare GPS-oplossingen voor wagenparkbeheer kunt u terecht op onze Fleet Tracker-pagina of bellen met + 034 563-1171.

Related Articles