Uncategorized

Hoe zie ik tijdig in waarom mijn rendement op de opdracht verloren gaat?

Fragmentatiekosten

Het blijkt steeds beter te gaan met de installatiesector. De branche ziet de toekomst positief in! Echter blijkt uit onderzoek dat er nog steeds zo’n 11,5% van de omzet verloren gaat aan ‘faalkosten’. Een groot deel van die faalkosten wordt veroorzaakt door gefragmenteerde processen, kennis en informatie, oftewel een gebrek aan transparantie binnen een organisatie. Deze faalkosten noemen we fragmentatiekosten. Effectieve projectbewaking is noodzakelijk om meer inzicht in je kosten te krijgen en transparantie te creëren in je installatiebedrijf. Op die manier wordt je tijdig geattendeerd op de oorzaken die het rendement van een opdracht onder druk zetten.

blog_hoe_zie_ik_tijdig

Concrete problemen om aan te pakken

Tijdsdruk, het niet delen van kennis, het ontbreken van een bouwwerk informatiemodel (BIM): dit zijn allemaal oorzaken die installateurs aangeven als oorzaken van faalkosten. Dit komt dus neer op een gebrek aan transparantie: de installateurs hebben te weinig inzicht in de planning, ingecalculeerde uren, kennis is niet toegankelijk en sommige installateurs hebben nog nooit gehoord van een BIM. Welke concrete problemen veroorzaken nu dat gebrek aan transparantie in een bouwbedrijf?

  1. Ieder is bezig met zijn eigen taak, waarbij geen informatie gedeeld wordt. Dit is erg inefficiënt, als bijvoorbeeld een installateur op twee plekken ingepland wordt, of een ‘zware’ medewerker ergens ingepland wordt terwijl hij ergens anders meer waarde zou kunnen toevoegen. De werkvoorbereiders hebben te weinig overzicht binnen de complexe organisatie.
  2. Scheiding van processen. Werkvoorbereiders die uren inplannen zonder ook maar naar de voorcalculatie te kijken, uitvoerders die een eigen Excel-bestandje hebben met de planning. Typische voorbeelden van gescheiden processen die samengevoegd moeten worden. Er worden meer uren ingepland dan voor gecalculeerd en er wordt onnodig veel tijd besteed aan administratie.
  3. Onduidelijkheid over de gewerkte uren. Door een gebrek aan geïntegreerde processen weet slechts een beperkt aantal mensen welke werknemer op welk project hoort te werken. Ook worden uren niet nauwkeurig, veelal met de hand en naar benadering bijgehouden en ontbreekt het aan controle. Ook de reistijd is niet goed in beeld; hier gaat veel efficiëntie en winst verloren!

Eenvoudig transparantie creëren

Het creëren van transparantie in je installatiebedrijf is eenvoudiger dan je denkt. Het gaat weliswaar om uitdagingen op elk niveau van je bedrijf, kosten en fouten die door elke medewerker steeds weer gemaakt worden, maar met enkele ingrepen is dit verleden tijd. Fleet Complete biedt zeer intelligente softwaresystemen, zoals een mobiele app, die zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ze verschaffen je 100% betrouwbare, feitelijke informatie waardoor je organisatie transparanter en efficiënter gemaakt wordt. Zelfs bij de meest complexe organisaties met medewerkers die op allerlei verschillende plekken werken, maken wij de werkzaamheden en financiën volledig inzichtelijk.

De Time Tracker is ’s werelds eerste zelfwerkende urenregistratie-app. De app brengt reis- en werktijd volledig automatisch in kaart. Voor mobiele buitendienstmedewerkers biedt Time Tracker verlichting, omdat ze zich nooit meer bezig hoeven te houden met hun urenregistratie. De werkgever profiteert direct door middel van real-time inzicht in personeels- en projectkosten. Daarbij is het mogelijk om Time Tracker te koppelen aan een financieel systeem, zodat de salarisadministratie én facturatie volledig geautomatiseerd worden.

Slimme automatisering betekent:

  • Minder handmatige administratieve handelingen voor de medewerkers.
  • Realtime inzicht in de feitelijk gewerkte uren van uw medewerkers.
  • Overhead vermijden en tijdig grip krijgen op onverwachte kosten.

Tevens biedt Fleet Complete slimme GPS systemen zoals de Fleet Tracker, die je realtime inzicht biedt in de routes en activiteiten van je mobiele medewerkers. Met software van Fleet Complete wordt volledig inzichtelijk wie wanneer wat doet. Het wordt tijdig duidelijk wanneer het rendement van een opdracht onder druk komt te staan. Kennis, informatie en verwachtingen zijn transparant zodat fragmentatiekosten vermeden kunnen worden en er weer winst gemaakt gaat worden!

Wil je meer informatie over de intelligente softwaresystemen en wat Fleet Complete voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met mij op! Download ook onze gratis Whitepaper ‘Vijf tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren’.

Met hartelijke groet,

Thijs Findhammer
Thijs.Findhammer@fleetcomplete.nl
06-14752272

Related Articles