Uncategorized

Vijf voordelen van materiaalbeheer

Herken je één van de volgende situaties: je hebt geen of weinig zicht op de locaties van machines, er is weleens een container gestolen of je bent de hele dag bezig om van locatie naar locatie te rijden en controles uit te voeren. Dat hoeft niet meer. We bespreken vijf voordelen van asset tracking.

1) Real-time zicht op de locatie van materieel

Met een tracker heb je 24/7 real-time zicht op de locatie van al je kostbare materieel. Dit kan bijvoorbeeld gaan om machines, containers, pallets, generatoren of ander gereedschap. GPS-sensoren sturen de locatie van alle assets naar je smartphone of laptop/desktop. Hierdoor heb je altijd en overal zicht op je materieel.  

2) Beperk diefstal

Je weet waar je assets zijn en krijgt direct een melding als materieel verplaatst wordt, een bepaald gebied verlaat of er ondeugdelijk gebruik van wordt gemaakt. Bijvoorbeeld als er deuren worden geopend na werktijd of er een voedingsbron wordt afgesloten. Op deze manier kun je diefstal voorkomen en onnodige verliezen beperken.

3) Bespaar tijd

Een tracker zorgt dat je niet fysiek op iedere locatie aanwezig hoeft te zijn en je kunt richten op andere belangrijke taken. Het is goed om te weten dat de tracker zelf ook om weinig onderhoud vraagt. Onze nieuwste mini gps-tracker heeft zelfs helemaal geen onderhoud nodig,

4) Voorkom onnodige slijtage van machines of ander materieel

Met een tracker heb je real-time inzicht in de operationele status van machines en apparatuur. Je kunt bijvoorbeeld zien welke machines of apparaten opgeladen moeten worden of om onderhoud vragen. Hierdoor kun je zorgen dat dit tijdig wordt gedaan en voorkom je onnodige slijtage en andere problemen.

5) Bespaar kosten

Misschien wel het belangrijkste voordeel: een asset tracker gaat helpen om kosten te besparen. Naast dat je minder werknemers nodig hebt om locaties te bezoeken en controles uit te voeren, en minder onderhoudskosten heeft, kun je ook rapportages aanmaken. Met die data kun je bijvoorbeeld de daadwerkelijke draaiuren van machines bekijken, zodat je kunt bepalen of je al een nieuwe machine moet aanschaffen. Of dat je met een efficiëntere planning nog uit kunt met het huidige machinepark.

Wil je meer weten over materiaalbeheer? Download ons gratis e-book of neem vrijblijvend contact op.

Related Articles