Trump uit klimaatakkoord, wij leveren onze eigen bijdrage aan klimaat

Afgelopen donderdagavond kondigde president Trump aan dat Amerika uit het klimaatakkoord van Parijs stapt. Een goede keuze, als je het mij vraagt. Want zijn ingrijpende beslissing heeft er nu al voor gezorgd dat de discussie over duurzaamheid opnieuw is aangewakkerd. En daar ben ik blij om. Want Trump zegt het klimaat dan wel vaarwel, de rest van de wereld lijkt nu gemotiveerder dan ooit om duurzaam te leven en te ondernemen. Samen kunnen we zorgen voor verbetering.

climate-change-trump

Het bedrijfsleven is aan zet

Net als de Amerikaanse adviseur en duurzaamheidsexpert Andrew Winston ben ik ervan overtuigd dat bedrijven hun beleid zullen doorzetten omdat er grotere krachten in het spel zijn dan alleen een nieuwe Amerikaanse president. Bedrijven zullen doorgaan op het pad van duurzaamheid. Zo besparen ze geld, innoveren ze, trekken talent aan, bouwen aan hun merken. Duurzaamheid is nooit alleen een zaak van de overheid geweest. Het is ook gewoon goed voor de business. Ja, bedrijven zullen er nog harder voor moeten werken, nu ze van president Trump niet veel steun hoeven te verwachten. Maar als de overheid haar plichten verzaakt, is het de beurt aan het bedrijfsleven.

Woorden én daden

En dat moeten bedrijven niet alleen met woorden doen, maar vooral met daden. Tesla-topman Elon Musk doet beide. Zo heeft hij direct na de beslissing van Trump publiekelijk zijn beslissing afgekeurd in een tweet die inmiddels duizenden keren is gedeeld. Maar vele malen belangrijker is het dat Musk ook direct uit de economische adviesraad van de president is gestapt. En de tijd die hij hiermee bespaart kan hij weer investeren in het duurzamer maken van de wereldeconomie.

Kleine aanpassingen maken al een groot verschil

Gelukkig zien wij bij Fleet Complete ook dat steeds meer bedrijven het potentieel van duurzaam ondernemen zien en, ook om bedrijfseconomische redenen, kiezen voor duurzame technologie. Vaak zijn het relatief kleine aanpassingen die al het verschil kunnen maken. Wat te denken van het slimmer inplannen van de routes, altijd de dichtstbijzijnde wagen naar de (spoed)afspraak sturen of het niet meer stationair laten draaien van de busjes? Om dit te realiseren zijn geen wereldschokkende inspanningen nodig, maar het zorgt wel voor een wereld van verschil.

Duurzaam wagenpark

De gps-technologie van Fleet Tracker is bijvoorbeeld zo’n gebruiksvriendelijke aanpassing die snel en eenvoudig in al uw wagens kan worden geïnstalleerd. Een aanpassing waarmee u altijd gegarandeerd bent van een sluitende, fiscaal gecertificeerde rittenregistratie, maar die ook een realtime overzicht biedt van al uw voertuigen, medewerkers en projecten. Data waarmee u in staat bent om de optimale routes in te plannen en zo min mogelijk brandstof te verbruiken. En wat te denken van onze Fleet Sharing-reserveringssoftware waarmee u uw wagenpark zo kostenefficiënt mogelijk beheert? Dat is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar het reserveringssysteem zorgt bovendien voor een drastische vermindering van het aantal benodigde auto’s en reduceert uw CO2-uitstoot! Een win-winsituatie voor uw bedrijf en het milieu.

Doet u met ons mee?

Ik ben heel blij dat duurzaam ondernemen een kantelpunt lijkt te hebben bereikt. Misschien hadden we deze actie van Trump net als laatste zetje even nodig. Maar nu is het zaak om ook echt door te pakken. Laten we er samen voor zorgen dat de ethiek terugkeert binnen ieder bedrijf. Want niet alleen de grote multinationals, ook de kleinere en middelgrote bedrijven kunnen het verschil maken. Het is tijd geworden om over te gaan tot actie. Doet u mee?

Date published.   jul 04, 2018  |  Author: Kim Pot