Fleet Complete sponsort Arctic Challenge 2019!

Fleet Complete sponsort The Arctic Challenge sinds 2015 en ook dit jaar zijn we weer verheugd om deze spannende toertocht te sponsoren met Fleet Trackers.

Richting de Noordpoolcirkel

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Het gaat vooral om het navigeren, zelfstandig rijden, uitzoeken van de slimste route en teambuilding. In acht dagen tijd wordt er tussen de 6.000 en 7.000 kilometer afgelegd, in soms barre omstandigheden, naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel.

Fleet Tracker: volg de wagens

Alle wagens die meedoen aan de toertocht zijn uitgerust met Fleet Tracker. “Zonder dit track en trace systeem zou Arctic Challenge niet kunnen bestaan”, aldus Erik Aarssen (wedstrijdleider). Via gps-technologie is er real-time inzicht in de bewegingen van de voertuigen op de kaart. Op deze manier kunnen de gereden route en snelheden gecontroleerd worden. “En met dit systeem kunnen we toezicht houden op de veiligheid van de deelnemers. Als een team bijvoorbeeld pech krijgt, dan weten we nu direct waar ze zijn en kunnen we hulp sturen. Maar ook als een team gevaarlijk hard rijdt kunnen we dat nu zien en de nodige maatregelen treffen.” Uiteraard is het voor het thuisfront ook mogelijk om de wagens te volgen.

Fleet Complete wenst alle deelnemers heel veel plezier en veilige kilometers toe!

De tocht gaat van start op zaterdag 12 januari in Enschede bij vliegveld Twenthe in Hangar. Op 20 januari komen de teams weer aan op dezelfde locatie. Kunt u er niet bij aanwezig zijn, maar wilt u toch een indruk krijgen van The Arctic Challenge? Op 3, 10 en 17 februari wordt er om 16.30 een aflevering uitgezonden over de tocht op RTL7.

Date published.   jan 15, 2019  |  Author: Kim Pot