Fleet Complete ondersteunt blockchain-technologie

Fleet Complete, leverancier van IoT-oplossingen voor wagenparkbeheer, wordt lid van BiTA, het consortium van bedrijven dat het gebruik van blockchain-technologie in de vrachtwagensector bevordert.

(21 augustus 2017- Toronto): Fleet Complete is toegetreden tot de Blockchain in Trucking Alliance (BiTA). Dit is een consortium van bedrijven dat samenwerkt aan de ontwikkeling van best practices en een standaardkader voor blockchain-toepassingen in de vrachtwagensector. De BiTA licht de markt voor over het gebruik van blockchain-technologie en spant zich in om het gebruik hiervan in de vrachtwagensector te bevorderen.

Fleet Complete sluit zich aan bij de visie van de BiTA dat blockchain een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen vertegenwoordigt voor de transportsector. Deze technologie voorziet in zelfuitvoerende transacties die de administratieve last verlichten en volledig transparant zijn voor alle betrokken partijen. Blockchain-transacties kunnen de vrachtwagensector diverse voordelen bieden, zoals directe betalingen aan chauffeurs op het moment van levering, zelfsturende betalingsprocessen voor brandstof en onderhoud, volledig geautomatiseerde verrekeningen, vastlegging van historische gegevens en het bevorderen van de veiligheid.

“Toetreden tot de BiTA was een logische stap voor ons”, zegt Tony Lourakis, de CEO van Fleet Complete. “Het is onze passie om klanten te helpen met het vereenvoudigen van complexe zakelijke processen door ze te voorzien van innovatieve technologieën en brancheleidende klantenondersteuning. Het streven van de BiTA om het gebruik van blockchain-transacties in de vrachtwagensector mogelijk te maken sluit aan op onze bedrijfsdoelstellingen. Wij denken dat onze klanten en partners van deze samenwerking zullen profiteren. Deze zal resulteren in baanbrekende innovaties op het gebied van wagenparkbeheer.”

De wereldwijde sector voor bedrijfsvoertuigen stapt over van een productgebaseerd businessmodel naar een groeimodel dat in het teken staat van klantgerichte diensten en oplossingen. Deze verschuiving wordt mogelijk gemaakt door digitalisering en zorgt op alle niveaus van de sector voor disruptie en transformatie. Een innovatief gebruik van technologie zoals blockchain vertegenwoordigt unieke kansen en uitdagingen voor spelers in de vrachtwagensector. De BiTa verenigt de slimste spelers in de transportsector, financiële dienstverlening en IT-wereld. Zij werken aan de ontwikkeling van uitgebreide standaarden die bijdragen aan een soepele, effectieve en efficiënte toepassing van deze transactionele technologie.

“We zijn verheugd dat Fleet Complete lid is geworden van de BiTA en een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van branchestandaarden waar telematicabedrijven en leveranciers van transporttechnologie nog decennialang gebruik van zullen maken. De introductie van blockchain-standaarden voor het mobiele Internet of Things is een belangrijke stap op weg naar het gebruik van slimme contacten in de logistieke en transportsector. De leiderschapspositie van Fleet Complete op het gebied van telematica zal ons helpen om blockchain tot standaardpraktijk in de vrachtwagensector te maken”, zegt Craig Fuller, de medeoprichter van de BiTA.

Medeoprichters van de BiTA zijn onder meer McLeod Software, Triumph Business Capital, U.S. Xpress, Convoy, 10-4 Systems en TransRisk. Fleet Complete treedt toe tot dit consortium van brancheleiders om ongeëvenaarde expertise op het gebied van telematica, beheer van mobiele bedrijfsmiddelen en IoT-communicatie bij te dragen. Dit zal het mogelijk maken om een basiskader te ontwikkelen voor de inzet van blockchain-technologie in de vrachtwagensector.

Fleet Complete heeft de afgelopen twintig jaar fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn IoT-platform, zodat het ondersteuning kan bieden voor de toekomstige behoeften en zakelijke groei van zijn wereldwijde klanten. Het heeft een waardegebaseerd businessmodel ontwikkeld dat beheerders van wagenparken en mobiele medewerkers van telematicadiensten en -oplossingen voorziet. Deze dragen bij aan ingrijpende kostenbesparingen, grotere efficiëntie en een verbetering van het bedrijfsresultaat. Met het lidmaatschap van de BiTA zet Fleet Complete opnieuw een belangrijke stap waarmee het in de voorhoede van de digitale vrachtwagensector komt te staan.

Over de Blockchain in Trucking Alliance
De in augustus 2017 opgerichte Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) is een consortium dat zich ten doel stelt om het gebruik van blockchain-toepassingen in de vrachtwagensector, transportsector en logistieke sector te bevorderen. Leden van de BiTA wisselen ideeën uit, bedenken oplossingen en ontwikkelen branchestandaarden voor het gebruik van blockchain-technologie. Ze bieden voorlichting over de ontwikkeling van blockchain-technologie in de vrachtwagensector en geven sturing aan dit proces op een manier die voor efficiëntie en transparantie zorgt en vertrouwen wekt.

Raadpleeg voor meer informatie http://www.bita.studio.

Date published.   aug 21, 2017  |  Author: Galina Korshunova