Fleet Complete lanceert platform CONNVEX

Uniek IoT-platform voor snellere ontwikkeling van nieuwe oplossingen in de connected vehicle markt op het gebied van zelfrijdende voertuigen, vrachttransport en smart city-infrastructuren. Een nieuwe definitie van mobiliteit.

Toronto, 21 februari 2018 – Fleet Complete, de snelst groeiende wereldwijde leverancier van IoT-oplossingen voor Fleet Management, introduceert CONNVEX (Connected Vehicle Ecosystem). Dit innovatieve en schaalbare platform heeft als doel om de ontwikkeling en toepassing van connected vehicle-technologieën te bespoedigen.

CONNVEX verzamelt data en laat daar analyses op los met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit biedt alle gebruikers uitgebreide inzichten die ze kunnen gebruiken als input voor het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Deze inzichten hebben onder meer betrekking op diagnostiek, veiligheid, advanced driver assistance systems (ADAS), carpooling, mobiliteit van elektrische auto’s, digitale transportbemiddeling en op video gebaseerde telematica. Elk onderdeel van CONNVEX helpt gebruikers om de operationele kosten terug te dringen en voor nieuwe omzetstromen te zorgen.

“Het doet ons genoegen om een platform te introduceren dat de toekomst van verbonden voertuigen dichterbij brengt”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete. “CONNVEX doet een beroep op het intellectuele eigendom van Fleet Complete en zijn partners om organisaties in alle soorten en mate toegang te bieden tot krachtige cloud-gebaseerde analysemogelijkheden en oplossingen. Het platform stelt alle mogelijke partijen binnen de sector in staat om gezamenlijk nieuwe omzetkanalen en mogelijkheden te creëren. Dit biedt voordelen voor spelers van elke omvang en zorgt voor een nieuwe definitie van mobiliteit.”

Met CONNVEX luidt Fleet Compleet een nieuw tijdperk in voor IoT-oplossingen voor wagenparken. Het platform biedt een innovatieve cloud-infrastructuur waar externe partijen op kunnen aansluiten om voorspellende analyses en telematica-expertise aaneindgebruikers te bieden. Met als resultaat baanbrekende oplossingen voor wagenparkbeheerders, original equipment manufacturers (OEM’s), systeemaanbieders, aftermarket-spelers, overheidsinstellingen, gemeentes, financiële dienstverleners en tal van andere betrokkenen.

CONNVEX maakt een ongekend niveau van samenwerking mogelijk binnen het connected vehicle-systeem, zowel op het gebied van nieuwe oplossingen als businessmodellen. Alle betrokken kunnen hiervan meeprofiteren, , in het bijzonder op het gebied van zelfrijdende voertuigen, vrachttransport en smart city-infrastructuren.

CONNVEX heeft in de sector voor verbonden voertuigen reeds de aanzet gegeven voor huidige en toekomstige samenwerkingen. Het platform wordt wereldwijd gebruikt door vooraanstaande OEM’s in de auto-industrie, leveranciers van voertuigsystemen en -componenten, gemeentes, aanbieders van navigatiediensten, wagenparkbeheerders en andere partijen. Er zijn reeds nieuwe projecten gestart die zullen resulteren in nieuwe, nog nader aan te kondigen toepassingen.

Date published.   apr 04, 2018  |  Author: Kim Pot