Fleet Complete boekt wereldwijde omzetgroei van ruim 50%

Fleet Complete blijft innoveren en aan terrein winnen in de wereldwijde markt voor telematica dankzij nieuwe strategieën, technologieën en samenwerkingsverbanden

22 november 2017 – Fleet Complete, wereldwijd leider in IoT-oplossingen voor wagenparkbeheer en beheer van mobiele medewerkers, heeft zijn marktpositie in 2017 verder versterkt. Het boekte een omzetgroei van ruim 50% ten opzichte van het boekjaar 2016. Op basis van de huidige cijfers zal de wereldwijde omzet over 2017 uitkomen op 75 miljoen dollar. Fleet Complete bedient wereldwijd meer dan 265.000 abonnees. Door zijn voortdurende investeringen in innovatie en R&D is zijn merk ‘top of mind’ geworden voor strategische samenwerkingsverbanden zoals die met BlackBerry begin dit jaar.

In 2017 kreeg Fleet Complete erkenning uit diverse hoeken. Het ontving de Top Employers Award voor de regio Toronto. Daarnaast haalde het voor het negende jaar op een rij de PROFIT500, een lijst van de snelst groeiende Canadese bedrijven. Dit was te danken aan een omzetgroei van 145% over een periode van vijf jaar. Branham300 nam Fleet Complete op in zijn Top 25 Movers and Shakers, een overzicht van vooraanstaande Canadese technologiebedrijven. Tony Lourakis, de medeoprichter en CEO van Fleet Complete, werd dit jaar bekroond met een prestigieuze Canadese Top 40 Under 40 Award als blijk van erkenning dat hij deel uitmaakt van een nieuwe lichting topondernemers.

BigRoad, een dochteronderneming van Fleet Complete, werd daarnaast door Frost & Sullivan onderscheiden als speler in de markt voor lange-afstandstransport. Het bedrijf ontving de 2017 North American Electronic Logging Device (ELD) Customer Value Leadership Award voor zijn superieure waardepropositie voor consumenten. Daarmee liet het zijn concurrenten ver achter zich. BigRoad trad toe tot de gelederen van Microsoft, Google en Amazon Web Services (AWS). Al deze bedrijven werden geroemd vanwege hun zakelijke en klantenimpact in hun respectieve sectoren.

“We hebben de afgelopen jaren een ongekend snelle groei doorgemaakt”, zegt Tony Lourakis, de CEO van Fleet Complete. “We hebben ons succes te danken aan onze gepassioneerde werknemers in alle delen van de wereld, die ons op een solide groeitraject hebben gezet en ons helpen om onze internationale aanwezigheid verder uit te breiden. We blijven agressief investeren, zodat we over het meest uitgebreide aanbod van IoT-oplossingen voor wagenparkbeheer op de markt beschikken en klanten in alle sectoren kunnen helpen met het digitaliseren van hun bedrijfsvoering.”

Fleet Complete streeft ernaar om zijn groei in 2018 en de daaropvolgende jaren op innovatieve manieren te bespoedigen. Zijn strategie is gericht op transformatie door middel van nieuwe samenwerkingen met autofabrikanten, systeemleveranciers, gemeentes, aftermarkt-spelers en financiële instellingen. Fleet Complete zal daarnaast nieuwe innovaties afleveren binnen terreinen als digitale transportmakelaardij, blockchain, geavanceerde systemen voor bestuurdersondersteuning en zelfrijdende en elektrische auto’s. Met zijn haarscherpe focus op de planning van producten en oplossingen voor eindgebruikers luidt Fleet Complete een nieuw hoofdstuk in zijn groei en ontwikkeling in.

Date published.   nov 02, 2017  |  Author: Galina Korshunova