De Voedselbank 'Elk uur op de weg telt'

De Litouwse voedselbank is een liefdadigheidsorganisatie die dagelijks gemiddeld 12 ton aan voedsel uitdeelt aan hulpbehoevenden. Voor 65% van alle voedingsmiddelen verstrijkt de uiterste houdbaarheidsdatum aan het einde van de dag. Dat betekent dat elk uur op de weg telt. De Voedselbank is dankzij de slimme oplossingen van Fleet Complete in staat om voedingsmiddelen efficiënter te distribueren.

“Elke dag rijden vrijwilligers bij het ochtendgloren naar winkels om voedingsmiddelen op te halen waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum diezelfde dag verstrijkt. Vervolgens moeten de voedingsmiddelen naar onze magazijnen worden getransporteerd, Daar worden ze gesorteerd, gewogen en verdeeld onder mensen in nood. De bruikbaarheid van die voedingsmiddelen neemt met het uur af. Dat betekent dat we razendsnel moeten werken en alles voor 12:00 gedaan moeten krijgen”, zegt Vaidotas Ilgius, manager bij de Voedselbank.

Efficiënter logistiek beheer

In 2013 deed zich de noodzaak voor om bedrijfswagens effectief te bewaken en ervoor te zorgen dat de verzamelde voedingsmiddelen de doelgroep snel en soepel bereikt. Volgens Ilgis was de Voedselbank een hoop tijd kwijt met het verzamelen van de actuele situatie van bestuurders, zoals hun locatie, de verkeersdrukte en eventuele noodgevallen. Bovendien lukt het niet altijd om bestuurders te bereiken. “De ervaring van voedselbanken in andere landen wijst uit dat de producten van Fleet Complete niet alleen uitmuntende, maar ook onmisbare oplossingen zijn. We vroegen Fleet Complete om ondersteuning, en namen hetzelfde jaar nog hun belangrijkste dienstenpakket in gebruik.

Fleet Complete voorziet de Voedselbank gratis van de apparatuur die nodig is voor het beheer van bedrijfswagens, het verzamelen van real-time informatie over de locatie van die voertuigen en het bijhouden van een rittenregistratie.

Gestroomlijnde werkprocessen voor bestuurders en andere vrijwilligers

Toen de Voedselbank de innovatieve oplossingen voor voertuigonderhoud in gebruik nam, ontdekte men mogelijkheden om de logistieke processen efficiënter in te richten. “We kunnen nu de verplaatsingen van onze bedrijfswagens volgen en routes waar nodig aanpassen. We hebben de benodigde computers van het kantoor naar de magazijnen verplaatst, zodat de mensen die dit proces coördineren problemen effectiever kunnen ondervangen.”

In de Litouwse hoofdstad Vilnius zijn vier bedrijfswagens van de Voedselbank met de GPS-oplossing voor transport- en taakbeheer uitgerust. In andere steden zijn in totaal 12 bedrijfswagens van deze oplossing voorzien.

Slimme oplossingen wagenparkbeheer

Het wagenpark van veel organisaties dijt uit. Efficiënte toegang tot informatie groeit daarmee uit tot een cruciale succesfactor. Volgens Raimondas Laurelis, salesmanager bij Fleet Complete, zijn organisaties daarom op zoek naar slimme oplossingen.

“Wij konden de Voedselbank helpen aan een oplossing voor het opvangen van de groei van zijn wagenpark. De organisatie kan dankzij ons primaire dienstenpakket waarborgen dat bedrijfswagens altijd voor het beoogde doel worden gebruikt. De voertuigen vertrekken en bereiken hun bestemming op de geplande tijd. Dit bespaart de andere vrijwilligers een hoop tijd. We vinden het geweldig dat onze oplossingen al ruim vijf jaar dagelijks een bijdragen leveren aan dit nobele streven”, aldus Laurelis.

Ik wil meer informatie over Fleet Complete

Date published.   jan 29, 2020  |  Author: Kim Pot