Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon  Aanbevolen berichten

Herkent u de volgende situaties: u heeft geen of weinig inzicht in de locaties van uw machines, er is weleens een apparaat van u gestolen of u bent de hele dag bezig om van locatie naar locatie te rijden en controles uit te voeren. Dat hoeft niet meer. U kunt uw materieel eenvoudig volgen met een tracker. In dit artikel bespreken we vijf voordelen van asset tracking.

1) Realtime zicht op de locatie van uw assets

Met een tracker heeft u realtime inzicht in op welke locatie uw materialen zich bevinden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om communicatieapparatuur, medische apparatuur en om machines die gebruikt worden in de bouw. GPS-sensoren sturen de locatie van uw activa naar uw smartphone of laptop/desktop. Hierdoor heeft u zicht op uw eigendommen. Dit bespaart u tijd en zorgt voor een efficiëntere planning.

2) Beperk diefstal

U weet waar uw machines of apparatuur moeten zijn en krijgt van de tracker een melding als uw eigendommen verplaatst wordt of er ondeugdelijk gebruik van wordt gemaakt. Bijvoorbeeld als er deuren worden geopend of een voedingsbron wordt afgesloten. Op deze manier kunt u diefstal voorkomen en onnodige verliezen beperken.

3) Bespaar tijd

Een tracker zorgt dat u niet fysiek op iedere locatie aanwezig hoeft te zijn en u kunt richten op andere belangrijke taken. Het is goed om te weten dat de tracker zelf ook om weinig onderhoud vraagt. Asset trackers zijn er in verschillende vormen en maten. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een kleine asset tracker met eigen voeding? Dan is de AT1, die op het nieuwe LTE-M netwerk functioneert misschien wel wat voor u. 

4) Voorkom onnodige slijtage van machines of ander materiaal

Met een tracker heeft u real-time inzicht in de operationele status van uw machines en apparatuur.  U kunt bijvoorbeeld zien welke machines of apparaten opgeladen moeten worden of om onderhoud vragen. Hierdoor kunt u zorgen dat dit tijdig gebeurt en voorkomt u onnodige slijtage en andere problemen.

5) Bespaar kosten

Misschien wel het belangrijkste voordeel: een asset tracker gaat u helpen om kosten te besparen. Naast dat u minder werknemers nodig heeft om locaties te bezoeken en controles uit te voeren, en minder onderhoudskosten heeft, kunt u ook rapportages aanmaken. Met die data kunt u bijvoorbeeld de daadwerkelijke draaiuren van uw machines bekijken, zodat u kunt bepalen u al een nieuwe machine moet aanschaffen of dat u met een efficiëntere planning nog uit kunt met het huidige machinepark.

Bent u benieuwd naar onze asset trackers? Neem gerust contact met onze accountmanagers op. Ze denken graag met u mee over uw materiaalbeheer.

  aug 27, 2019     Kim Pot