Wat is 'future proofing'?

'Future proofing' betekent toekomstbestendig maken. De term kan betrekking hebben op alles: van gebouwen en infrastructuren tot gemeentes, steden en landen.

In het bedrijfsleven is verandering de enige constante. Deze onvoorspelbaarheid stelt bedrijven voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Of het nu gaat om marktschommelingen of de snelle groei van je onderneming, er is een schaalbare aanpak nodig om al die veranderingen te kunnen ondervangen.

Toekomstbestendige telematica

Future proofing betekent het anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en het toepassen van oplossingen die de eventuele negatieve gevolgen van die veranderingen minimaliseren en je bedrijf tegelijkertijd helpen om te profiteren van de positieve gevolgen daarvan.

Wat voertuigtechnologie betreft heeft future proofing betrekking op een evaluatieproces dat ten doel heeft om de waarde van voertuigen gedurende hun volledige levensduur te maximaliseren tegen een achtergrond van voortdurende en onvoorspelbare verandering.

Als je op zoek bent naar een telematicaoplossing voor je wagenpark, is het belangrijk om te kiezen voor uiterst flexibele technologie die ruimte biedt voor de toekomstige technologische doorbraken die onvermijdelijk zullen plaatsvinden.

Technologie die interoperabel en optimaal integreerbaar is

Het bijhouden van alle ontwikkelingen op het gebied van voertuigen, brandstofbeheer, onderhoud, telematica en veiligheid is op zichzelf al een full-time taak. Daarom heeft Fleet Complete technologie ontwikkeld die interoperabel en optimaal combineerbaar/integreerbaar is voor fleetmanagers in alle delen van de wereld en, belangrijker nog, toekomstbestendig is.

De bedrijfseisen kunnen met de dag veranderen. De installatie van een tracker voor GPS-bewaking in bedrijfswagens kan je helpen om je aan die veranderingen aan te passen. Dit vraagt een schaalbare oplossing waarvan de software kan worden uitgebreid en opgewaardeerd, zodat je de hardware niet hoeft te vervangen, ongeacht de functionaliteit en mogelijkheden die je nodig hebt.

Schaalbare voertuigtechnologie

Het gebruik van geavanceerde en toekomstbestendige IOX (Input/Output Executive)-technologie biedt je de mogelijkheid om op elk gewenst moment functionaliteit toe te voegen of te verwijderen, al naar gelang de bedrijfsvereisten. Dat resulteert in een uiterst schaalbare oplossing voor wagenparkbeheer die geen voortdurende investeringen in upgrades vereist.

Veel autobedrijven en organisaties met wagenparken maken reeds gebruik van disruptieve technologieën zoals big data, predictive analytics, robotgestuurde procesautomatisering, machine learning en artificial intelligence. Hiermee kunnen ze de bedrijfsefficiëntie een boost geven en toegevoegde waarde creëren. De hardware en het platform van Fleet Complete maken het mogelijk om alle data vast te leggen die daarvoor benodigd is. Dit gebeurt op basis van een meetbaar en schaalbaar proces dat je in staat stelt om je onderneming efficiënter te runnen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Neem contact met ons op of abonneer je op onze updates over succesvol ondernemen.

Date published.   jul 20, 2020  |  Author: Sarah Magor