'Fleet Complete biedt een hele flexibele oplossing'

Konekesko Lietuva is een bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop en onderhoud van machines voor de bouw, de landbouw en de bosbouw. En het heeft de sleutel tot zakelijk succes ontdekt in de vorm van een oplossing van Fleet Complete.

"We verkopen niet alleen machines voor de bouw, landbouw en bosbouw, maar bieden klanten ook technische ondersteuningsdiensten aan. We streven ernaar om de kwaliteit van de aangeschafte apparatuur optimaal op peil te houden. Daartoe voeren we reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit in onze regionale werkplaatsen en op locatie bij de klant,” zegt Kęstutis Andrulionis, hoofd Service bij Konekesko Lietuva.

De bedrijfsafdeling die zich bezighoudt met technisch onderhoud brengt alle werkzaamheden op basis van een uurtarief bij klanten in rekening. Daarbij is het belangrijk om de klant een rekening te sturen op basis van het werkelijk geleverde werk in plaats van de tijd die nodig was om naar de locatie van de klant af te reizen.

"Het is belangrijk om zoveel mogelijk tijd te besteden aan het échte werk en niet aan andere zaken. Dit was nog niet optimaal ingericht bij ons en hierdoor ontstond de noodzaak om te berekenen hoeveel tijd we aan welke werkzaamheden besteden", zegt Andrulionis.

Tijdsbesparing voor jouw bedrijf betekent kostenbesparingen voor de klant

Andrulionis realiseerde zich dat hij met de inzet van slimme oplossingen voor tijdsbesparing kon zorgen en klanten aan kostenbesparingen kon helpen. Konekesko Lietuva stuitte tijdens deze zoektocht op de diensten van Fleet Complete.

"We kozen voor Fleet Complete vanwege de flexibiliteit die haar oplossing biedt. We konden de apparatuur inhuren in plaats van aanschaffen. Verder bood de oplossing een eenvoudige user-interface en handige functionaliteit voor het genereren van de benodigde rapportages. We hebben met deze dienst al voor negen maanden aan gebruiksdata verzameld. En we zijn blij met de resultaten die de oplossing ons biedt”, zegt Andrulionis.

Volgens de servicemanager is Konekesko Lietuva al in staat om de prestaties van werknemers te vergelijken door het elimineren van de tijdsfactor. Het kan ook zien hoeveel uren er in rekening zouden kunnen worden gebracht en hoeveel uren er werkelijk zijn gefactureerd.

“Van nu af aan beschikken we over harde data die ons helpt om taken evenwichtig te verdelen op basis van de geografische locatie van klanten. Daarmee wordt de tijd die werknemers achter het stuur zitten evenrediger verdeeld. Het is nu eenvoudiger voor ons om de ontwikkeling van servicecentra te plannen in regio’s die we het vaakst bezoeken. Op die manier kunnen we de reistijd voor klantenbezoeken verkorten”, aldus Andrulionis.

Lees meer over automatische kilometerregistratie

Nauwkeuriger berekenen wat je werkelijk verdient

Tomas Stonys, salesmanager bij Fleet Complete, zegt dat de oplossing die Konekesko Lietuva in gebruik heeft genomen meer doet dan klanten aan kostenbesparingen helpen. Het bedrijf is nu ook in staat om de daadwerkelijk gewerkte uren in rekening te brengen.

“Voor Konekesko Lietuva is het belangrijk om te weten hoeveel tijd werknemers onderweg zijn naar een onderhoudsklus en hoe dat van invloed is op de efficiëntie en werkcapaciteit. Het bedrijf was in het verleden niet in staat om op basis van harde feiten aan te tonen dat er minder werk werd verricht als gevolg van de reistijd. De oplossing van Fleet Complete hielp klanten niet alleen aan kostenbesparingen, maar stelde de dienstverlener ook in staat om louter kosten in rekening te brengen voor de werkelijke tijd die aan onderhoud- en reparatiewerkzaamheden werd besteed”.

Konekesko Lithuania maakt gebruik van een oplossing voor voertuigbewaking die de brandstofmeter en kilometerteller uitleest. De oplossing is in alle onderhoudsvoertuigen van het bedrijf geïnstalleerd.

Ik wil meer informatie over Fleet Complete

 

Date published.   jan 29, 2020  |  Author: Kim Pot