De zomer is de ideale periode om je wagenpark onder de loep te nemen

Eindelijk, het is zomer! In juli en augustus breken er voor veel bedrijven rustige tijden aan. Medewerkers nemen vrij, gaan op vakantie en in sommige gevallen sluiten bedrijven zelfs volledig de deuren. Toch kun je van deze rustige maanden profiteren. 

AdobeStock_378185564 (1)-min

In dit artikel leggen we uit waarom de zomer een geschikt moment is om je wagenpark eens onder de loep te nemen: functioneert alle hardware nog en zijn er oplossingen die je nu kunt installeren om straks je werk nog makkelijker te maken?

1. Piek in vakantietijd

In de zomer nemen uiteraard veel medewerkers vrij. Zeker als het weer beter wordt, betekent dat bij de meeste bedrijven een bijna lege werkvloer. De kans bestaat dan ook dan bedrijfswagens minder gebruikt worden en vaker stilstaan. Dat is het moment om hardware te installeren en/of te vervangen. Zo hoef je bedrijfswagens niet onnodig van de weg te houden.

2. Ideale tijd om medewerkers te trainen

De kans is groot dat projecten en ander werk in de zomerperiode op een lager pitje staat, waardoor medewerkers iets meer tijd hebben om trainingen te volgen. Daarnaast hebben we met z'n allen in de zomer vaak een andere mindset en komt nieuwe informatie beter binnen.

Je kan medewerkers leren omgaan met de nieuwe tools: weten ze hoe ze om moeten gaan met een startonderbreker bijvoorbeeld? Zo geef je iedereen rustig de tijd om te wennen en kun je als het na de zomer weer drukke wordt direct vol van start.

3. Voorbereiding op drukke tijden in het najaar

Als je bedrijf het in de zomermaanden rustiger heeft, dan is dat het perfecte moment om installaties, training en logistiek op orde te brengen. In september, na de vakantieperiode, kun je direct vol van start. Alle medewerkers kunnen zich dan volledig focussen op zaken die het bedrijfsresultaat verbeteren.

Bereid je bedrijf voor op een drukke periode met nieuwe technologie en zorg dat iedereen in het bedrijf al enige ervaring heeft in het gebruik ervan om de voordelen snel te maximaliseren.

Over de nieuwste oplossingen

Denk je mijn wagenpark functioneert goed zoals het is? Dat is fijn om te horen! Toch willen we er zeker van zijn dat je bekend bent met deze nieuwe oplossingen.

Carsharing

Gaat straks iedereen weer volledig op kantoor werken? Waarschijnlijk niet en dat betekent dat het wagenpark anders ingezet kan worden. Met carsharing krijg je inzicht in het daadwerkelijke voertuiggebruik en kun je op data gebaseerde beslissingen nemen over de grootte van het wagenpark. Onze ervaring is dat je zo het wagenpark tot wel 30% efficiënter kan inzetten. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten.  

Meer informatie over carsharing

GPS-tracker als antidiefstaloplossing

Een GPS-tracker zorgt dat je voertuigen en assets eenvoudig kunt lokaliseren. Ook assets waar je het misschien niet snel van verwacht, denk aan trailers, containers en allerlei machines. Ontvang direct een melding als materiaal een bepaald gebied verlaat en verklein de kans op diefstal aanzienlijk. 

Meer informatie over antidiefstaloplossingen

Uiteraard is er nog veel meer nieuws op de markt: denk aan een onderhoudsmodule die zorgt dat je proactieve meldingen krijgt, zodat het wagenpark altijd in topvorm is, integraties met verschillende partners en meer.  

Wij praten je graag vrijblijvend bij en staan de hele zomer tot je beschikking voor advies, installatie en training. 

Date published.   jul 09, 2021  |  Author: Benjamin Kingston