Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon  Aanbevolen berichten

Wist u dat bedrijven die een ritregistratiesysteem in gebruik nemen de brandstofkosten van hun wagenpark tot 30% zien dalen?

Een van de meest directe en eenvoudig te meten voordelen van een systeem voor gps-tracking is de mogelijkheid om het brandstofverbruik terug te dringen. Een van de grootste kostenposten van een organisatie met wagenpark zijn de brandstofkosten. Met de voortdurende schommelingen van de prijs van diesel, benzine en lpg is het belangrijk om factoren die van invloed zijn op het brandstofverbruik in de gaten te houden en bij te sturen.

brandstof-besparen-met-fleet-complete

We hebben vijf manieren uiteengezet waarop een gps-volgsysteem bijdraagt aan een verbetering van het brandstofverbruik van uw wagenpark.

1 – Reduceer de stationaire draaitijden

Stationair draaien zorgt voor brandstofverspilling. De kans is groot dat veel van uw bedrijfswagens langer stationair draaien dan strikt noodzakelijk is. De gemiddelde vrachtwagen verbruikt één liter brandstof voor elk kwartier aan stationaire draaitijd. Een stationaire draaitijd van 60 minuten per week zou dus overeenkomen met het verbruik van 1.460 liter per jaar, oftewel meer dan 1.300 euro!

Uit een recent FleetSmart-onderzoek blijkt dat slechts 30% van alle vrachtwagenparken uitbreidingsmodules gebruikt voor het reduceren van stationaire draaitijden. Een

2 – Voorkom dat chauffeurs te hard rijden

Als er te hard wordt gereden, wordt er ook meer brandstof verbruikt. Met elke 10 kilometer die boven de 100 km/u wordt gereden, daalt de brandstofefficiëntie met 10%. En hoe meer van uw chauffeurs te hard rijden, des te hoger uw brandstofrekening zal uitvallen. Fleet Complete biedt een database met snelheidslimieten die u kunt gebruiken om na te gaan wanneer en hoe vaak uw chauffeurs te hard rijden. Met onze rapportagemogelijkheden kunt u de omvang van het probleem in kaart brengen en van start gaan met het veranderen van het rijgedrag.

3 – Optimaliseer het onderhoud

Geautomatiseerde onderhoudsmeldingen kunnen u helpen om uw voertuigen in topconditie te houden, zodat ze extra lang meegaan. De onderhoudsmodule van Fleet Complete brengt de onderhoudsbehoeften in kaart op basis van het aantal gereden kilometers of de ontstekingstijden van de motor. Onderhoudsmeldingen dragen bij aan brandstofbesparingen en lagere onderhoudskosten.

4 – Identificeer betere routes

Met een GPS-volgsysteem kan uw centrale de dichtstbijzijnde chauffeurs lokaliseren en uitzenden, de meest efficiënte routes bepalen voor bezorgingen of klantbezoeken en chauffeurs helpen om verkeersopstoppingen en andere problemen te vermijden. Hiermee kunt u een einde maken aan onnodig gereden kilometers en stationair draaien, brandstof besparen en de productiviteit verhogen.

Met een betere planning en een efficiëntere indeling van routes kunt u het aantal dagelijks gereden kilometers terugdringen. Met wagenparkbeheer op basis van GPS-technologie kunt u op eenvoudige wijze routes uitstippelen die chauffeurs zo snel mogelijk van A naar B te krijgen.

Onnodig gereden kilometers resulteren in meer brandstofverbruik. U kunt uw wagenpark aan brandstofbesparingen helpen door verkeersopstoppingen te vermijden en alternatieve routes te nemen. Daarmee kunt u zowel de rijtijden als de stationaire draaitijden reduceren.

5 – Voorkom ongeoorloofd gebruik en gebruik buiten werktijden

Als u te allen tijde de exacte locatie van uw voertuigen weet, kunt u het ongeoorloofd gebruik daarvan terugdringen. Een GPS-systeem voor wagenparkbeheer biedt u de mogelijkheid om aan te geven wat normale werkgebieden en -tijden zijn en stelt u op de hoogte als het gebruik van bedrijfswagens buiten deze parameters valt. Dankzij de geofencing-mogelijkheden en meldingen van de gebruikstijden houdt u altijd zicht op uw bedrijfswagens en voorkomt u dat chauffeurs kostbare brandstof verspillen aan privéklussen.

De kostenbesparingen bijhouden

Door een systeem zoals Fleet Tracker van Fleet Complete in te zetten voor een effectieve bewaking van bedrijfswagens, het onderhoud, de rijsnelheden en de stationaire draaitijden kunt u voor een merkbaar verschil zorgen in het brandstofverbruik van uw wagenpark. De meeste van uw werknemers zullen op verantwoorde wijze met uw bedrijfswagens omgaan, maar misschien is niet iedereen zich ervan bewust dat slecht rijgedrag, zoals te snel rijden, van invloed is op uw brandstofkosten. Systemen zoals die van Fleet Complete kunnen u daarmee (en met nog veel meer andere zaken) helpen!

Wilt u ook brandstofkosten besparen?

Dan komen wij graag met u in contact. Wij hebben momenteel namelijk een hele mooie actie. U kunt ons bellen op +31 (0)345 63 11 71 of uw gegevens hier invullen. Dan kijken wij samen hoe we de black box optimaal aan uw wensen kunnen aanpassen.

  aug 12, 2019     Kim Pot