Task Management

Hoe Fleet Complete helpt bij het leveren van webwinkel-bestellingen aan klanten

Bij het zien van bezorg busjes die door de straten zoeven en boodschappen van webwinkels naar hun klanten brengen, zou je kunnen denken dat ze de beste navigators ter wereld zijn. Hoe is het anders mogelijk dat ondanks het spitsuur, het drukke verkeer en allerlei mogelijke obstakels, levensmiddelen altijd op tijd bij klanten worden bezorgd?

Hoewel de koeriers van webwinkels de straten van hun woonplaats heel goed kennen, is toch elke dag anders. Dit is waar Fleet Complete in beeld komt – om te garanderen dat alles soepel verloopt.

Hoe werkt Fleet Complete?

Fleet Complete is zelf geen bezorgdienst, maar maakt het leven van logistieke medewerkers en koeriers aanzienlijk makkelijker door het berekenen van de optimale route al naar gelang de reis van de dag. Wij monitoren verschillende statistische gegevens over het gedrag van het voertuig, wat zorgt voor een optimaal gebruik van het wagenpark en een basis controle over het wagenpark.

Takenbeheer, geoptimaliseerde routes, temperatuurbewaking en rijgedrag allemaal in één platform

Koeriers van webwinkels moeten aan veel voorwaarden kunnen voldoen om ervoor te zorgen dat de producten op de juiste plaats, het juiste moment en in de beste staat aankomen.

Temperatuurbewaking

Wij monitoren temperatuurgevoelige goederen, of het nu gaat om snijbloemen of vleesproducten die bij een specifieke temperatuur moeten worden vervoerd. Een situatie waarin bijvoorbeeld de kamertemperatuur per ongeluk verkeerd is ingesteld, kan leiden tot kostbare en onaangename gevolgen, om nog maar te zwijgen van de ecologische voetafdruk die hierdoor wordt gecreëerd. Met het Fleet Complete-platform kunt u dit alles op afstand voorkomen en monitoren, temperatuurlimieten instellen alsmede de nodige meldingen over temperatuurveranderingen. Op deze manier is het mogelijk om grote verliezen en eventuele, onwenselijke gevolgen te voorkomen die optreden bij niet-geleverde goederen.

Digitaal taakbeheer

De Fleet Complete-taakbeheeroplossing maakt het mogelijk om taken gemakkelijk te delen via een mobiele app, zodat werknemers dagelijks een overzicht hebben van de taken ze op specifieke locaties moeten uitvoeren. Daarnaast heb je een overzicht van de locatie van medewerkers, waardoor je taken optimaal kunt verdelen op basis van locatie-informatie. Het is mogelijk om verschillende informatiegegevens per koerier toe te voegen (bijvoorbeeld als er producten zijn die een bewijs van leeftijd nodig hebben) zodra de bestelling van de klant in de winkel is afgerond.

Route-optimalisatie

Met dagelijkse taken in het FC-platform kun je routes optimaliseren en exacte tijdschema´s inzien van de route die de bezorgdienst volgt op weg naar de klant. Onze route-optimalisatie berekent de beste routes tot in alle details, zelfs rekening houdend met linker- en rechterbochten. Een efficiënte planning en geoptimaliseerde routes helpen tijd en brandstof te besparen en geven een specifiek tijdsbestek voor de eindklant.

Het platform biedt veel extra´s die nuttig zijn voor elke bezorgdienst – digitale formulieren en elektronische handtekeningen, werktijdberekening, automatische herinneringen over onderhoud en rapporten.

Eén van de grootste winkels van Estland, Selver, die ook bezorgdiensten aanbiedt, is sinds 2017 onze klant.

“Toen het volume van e-Selver-bezorgingen omhoogschoot als gevolg van de COVID-19-situatie, hielp Fleet Complete snel om de problemen op te lossen die gepaard gingen met de sterk verhoogde werkdruk. Het toont een geweldige houding ten opzichte van klanten en hun zorgen – als er een probleem is, lossen we het op. Dankzij Fleet Complete heeft Selver ongetwijfeld tijd, kilometers en personeel bespaard”, aldus Hannes Falten, hoofd logistiek bij Selver Eesti.