Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon  Aanbevolen berichten

Jan Tromp Transportgroep is een gerenommeerd logistiek bedrijf uit Eindhoven. Naast regionaal en internationaal transport, is het bedrijf gespecialiseerd in ADR-speciaal transporten, geconditioneerd transport en direct sneltransport door heel Europa. Wij spraken met directeur Jan Tromp over zijn ervaringen met Fleet Tracker.

Uitstekende service

“We hadden al een ritregistratiesysteem, maar we zochten naar een nauwkeurigere oplossing en een partij die betere service kon bieden. Toen zijn we verder gaan kijken en werd Fleet Complete bij ons onder de aandacht gebracht. We kregen een interessant aanbod met een scherper tarief dan bij andere partijen. De keuze was toen snel gemaakt.”

Dagelijks rijden er bij Tromp Transport 37 wagens met Fleet Tracker rond. “Via gps-technologie hebben we realtime zicht op alle voertuigen. We krijgen dagelijks veel ad-hoc aanvragen binnen en nu kan onze planningsafdeling snel schakelen. We zien de exacte locatie van iedere wagen en kunnen de bestuurder die het dichts bij de klant is er direct heen sturen. Dit zorgt dat we uitstekende service kunnen bieden en tevreden klanten hebben.”

Data op orde

Met Fleet Tracker heeft Tromp Transportgroep inzicht in alle bewegingen in het wagenpark. De apparaten in de voertuigen verzamelen en interpreteren gegevens en informeren de fleet manager over welke acties ondernomen moeten worden, bijvoorbeeld voor onderhoud. Uiteraard is alle data goed beschermd, want de systemen van Fleet Complete voldoen aan de ISO/IEC 27001: 2013 certificering voor beveiliging. Daarnaast wordt alle data zeven jaar lang professioneel bewaard.

De samenwerking tussen Tromp Transportgroep en Fleet Complete is in de zomer gestart en bevalt goed. “We waren natuurlijk al gewend om met een ritregistratiesysteem te werken, maar Fleet Tracker is écht eenvoudig in het gebruik voor alle medewerkers. Als we toch vragen hebben, dan worden die over het algemeen snel beantwoord door de supportafdeling.”

Een ritregistratiesysteem is nog maar het begin

Fleet Tracker is voor Tromp Transportgroep pas het begin. “We hebben de wens om gebruik te gaan maken van meer oplossingen om het wagenparkbeheer te automatiseren.” Samen zullen Tromp Transportgroep en Fleet Complete de komende tijd kijken naar hoe het wagenparkbeheer verder geautomatiseerd kan worden, bijvoorbeeld middels de mobiele app voor bestuurders.

Benieuwd of Fleet Tracker ook een passende oplossing is voor uw wagenpark? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om uw vragen te beantwoorden.

  sep 10, 2019     Kim Pot