Carsharing als middel om de operationele kosten te verlagen

Carsharing zorgt voor een transformatie op het gebied van mobiliteit en vervoer. Het levert niet alleen voordelen op voor het milieu, maar biedt bedrijven ook een effectief middel om de operationele kosten te verlagen.

AdobeStock_424393994-min

Meer doen met minder bedrijfswagens

Carsharing zorgt voor een betere bezetting van bedrijfswagens, zodat je met minder voertuigen kan volstaan. En dat wordt steeds belangrijker, omdat de prijzen van voertuigen almaar toenemen. Zo is de gemiddelde prijs van een nieuwe auto sinds 2009 met 22,3% gestegen. Het stroomlijnen van het wagenpark zorgt daarnaast voor een reductie van andere kostenposten, zoals brandstofverbruik, onderhouds- en parkeerkosten

Het terugdringen van de kosten die voortvloeien uit een onnodig groot wagenpark draagt bij aan een verbeterd bedrijfsresultaat.

 

Creëer een ecosysteem van mobiliteit

Zakelijk autodelen verbetert de mobiliteit van werknemers en biedt ze een effectievere vervoersoplossing. Dat geldt met name voor werknemers die geen auto van de zaak bezitten, maar wel mobiel moeten zijn.

Met de juiste oplossing kun je voor optimale efficiëntie zorgen binnen je organisatie. Neem bijvoorbeeld de Carsharing-module van Fleet Complete. Hiermee kunnen werknemers op eenvoudige wijze bedrijfswagens reserveren vanaf hun smartphone en snel meldingen ontvangen over komende reserveringen of wijzigingen.

Het opvragen van reserveringen via een app vergroot de flexibiliteit, omdat werknemers die kunnen gebruiken wanneer ze die nodig hebben. Dit maakt waardevolle tijd vrij die in belangrijkere taken kan worden gestoken.

Carsharing verbetert de mobiliteit en maakt het mogelijk om naadloos op de vervoersbehoeften van medewerkers te voorzien. Het bespaart dus niet alleen tijd, maar maakt ook een einde aan onnodige reiskosten.

Verbeter het duurzaamheidsimago van je bedrijf

Bedrijfsvoertuigen dragen in belangrijke mate bij aan de uitstoot van CO2. Daarom wordt er een steeds grotere nadruk gelegd op duurzame mobiliteit. De Europese Commissie heeft duurzame mobiliteitsopties zelfs tot kerninitiatief voor 2021 gebombardeerd.

Carsharing biedt bedrijven een simpele manier om met hun bestaande wagenpark bij te dragen aan duurzame mobiliteit. Door voertuigen te roteren en optimaal in te zetten kunnen fleetmanagers het brandstofverbruik en de totale CO2-voetafdruk reduceren.

Het reduceren van je C02-voetafdruk levert enorme voordelen op voor het milieu. Maar als je je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt door in te zetten op duurzaam voertuigbeheer zal dat je bedrijfsimago ten goede komen. En dat kan je weer helpen met het aantrekken van talent en klanten. 

Hoe Fleet Complete carsharing vereenvoudigt

De Carsharing-module van Fleet Complete reikt je alle tools aan die je daarvoor nodig hebt.

Onze oplossing biedt:

  • Een systeem voor het reserveren van voertuigen
  • Meldingen over de beschikbaarheid en automatische kennisgevingen
  • Sleutelloze toegang tot bedrijfswagens op basis van RFID
  • Gedetailleerde analyses en rapportage voor een 360 graden overzicht op de organisatie

De app handelt alle administratieve taken voor je af en geeft aan welke voertuigen er beschikbaar zijn. Het reserveringssysteem van de app toont gebruikers het meest dichtstbijzijnde voertuig op een online kaart, zodat ze het eenvoudig kunnen ophalen. Dit is een even simpel als efficiënt proces.

Carsharing groeit wereldwijd uit tot een krachtig bedrijfsinstrument. Het is nu tijd om te beginnen met het realiseren van de voordelen daarvan.

Samenvattend is carsharing een kostenefficiënte en duurzame manier om het beheer van bedrijfswagens te optimaliseren, het wagenpark te stroomlijnen, de mobiliteit van werknemers te vergroten en de kosten terug te dringen, zodat je meer met je budget kunt doen.

Wil je meer weten? Download ons gratis e-book over carsharing.

Date published.   apr 13, 2021  |  Author: Galina Korshunova