<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon  Aanbevolen berichten

Bent u bekend met de zakelijke voordelen van een GPS-oplossing voor wagenparkbeheer? GPS-tracking kan een enorm verschil maken voor uw bedrijf. Hieronder volgt een overzicht van acht voordelen van het gebruik van een GPS-oplossing voor het managen van uw wagenpark.

1. Tijdsbesparingen

Een GPS-systeem voor wagenparkbeheer draagt op diverse manieren bij aan tijdsbesparingen. Dat doet het onder meer door het optimaliseren van routes, het plannen van dagelijkse taken en het waarborgen van snelle responstijden.

2. Beheer van uw mobiele medewerkers

Als u mensen in dienst hebt die goederen vervoeren of medewerkers die een bedrijfswagen gebruiken, kan een GPS-systeem u helpen om uw bedrijfsprocessen efficiënter in te richten. Met een dergelijk systeem kunt u bijvoorbeeld data inzien over het rijgedrag van uw medewerkers. De analyse van deze gegevens biedt u een solide basis voor het nemen van de juiste beslissingen.

Aan de hand van de locatie en snelheid van voertuigen en het rijgedrag (brandstofefficiëntie en veiligheid) kunt u eenvoudig zien hoe uw werknemers het er vanaf brengen. Veilig en efficiënt rijgedrag zal het imago van uw bedrijf sterk verbeteren, en hetzelfde geldt voor de klanttevredenheid.

3. Beveiliging

Met een GPS-gebaseerd systeem voor wagenparkbeheer kunt u meldingen instellen voor diverse bedrijfsspecifieke gebeurtenissen. Dat houdt in dat u een bericht ontvangt als er iets gebeurd. Denk aan het openen van deuren buiten werktijden of diefstal.

4. Altijd zicht op de locatie en status van uw bedrijfsmiddelen

De kans bestaat dat bedrijfswagens, machines of andere apparatuur gestolen wordt. Als u gebruikmaakt van GPS-bewaking kunt u uw bedrijfsmiddelen in een mum van tijd terugvinden. Dat bespaart u een hoop tijd en moeite. En als u goederen aan klanten levert, is het van cruciaal belang dat u de status en het tijdstip van leveringen kunt raadplegen.

Met GPS-technologie kunt u ervoor zorgen dat uw chauffeurs en werknemers zo min mogelijk in het verkeer vast komen te zitten door alternatieve routes te zoeken en sneller te schakelen. Al deze acties zullen uw medewerkers helpen om de klus in minder tijd te klaren.

En tijdsbesparingen doen natuurlijk wonderen voor uw productiviteit. Als chauffeurs niet in de file zitten, kunnen zij goederen leveren. Zo kunnen zij meer werk gedaan krijgen en zullen uw klanten blij zijn met de snelle service. En met die efficiëntie bespaart u zowel personeelskosten als transportkosten.

5. Toegang tot data

Data is de nieuwe olie. Het kan voor miljoenen verschillende doeleinden worden ingezet. Wat wagenparkbeheer betreft biedt data de basis voor het stimuleren van efficiënt en veilig rijgedrag.

Data kan ook zeer van pas komen bij aansprakelijkheidsclaims. Als chauffeurs bij een ongeval betrokken raken, is het van cruciaal belang dat u over de juiste informatie beschikt om uw kant van het verhaal te laten zien. Technologie voor wagenparkbeheer biedt u toegang tot data die precies aangeeft waar uw voertuigen zich op een bepaald moment bevonden, met welke snelheid die reden enzovoort.

Maar in tegenstelling tot olie is data een onuitputtelijke bron. De truc is om deze informatie zo effectief mogelijk in te zetten. Dat is mogelijk met een systeem voor wagenparkbeheer.

6. Beter financieel beheer

Omdat een systeem voor wagenparkbeheer u toegang tot meer data biedt, verbetert ook uw overzicht op uw financiële situatie. Het systeem neemt uw werknemers ook een hoop werk uit handen, omdat ze niet langer handmatig een kilometerboekje hoeven bij te houden.

Wagenparkbeheer is een effectieve tool voor financieel beheer omdat u geen tijd kwijt meer bent aan het verzamelen van data over chauffeurs en andere medewerkers. Met een simpele klik kunt u rapporten met relevante informatie genereren. Dit vergroot uw productiviteit en stelt u in staat om uw focus te richten op belangrijker aspecten van uw onderneming.

7. Eenvoudig in gebruik

Een GPS-systeem voor wagenparkbeheer voorziet u van specifieke data, zoals locatiegegevens en de status van bedrijfswagens. U kunt deze en andere belangrijke informatie eenvoudig opvragen vanaf een smartphone, tablet of laptop. Het systeem biedt u toegang tot alle data en cijfers die het beheer van uw wagenpark er eenvoudiger op maken, zodat u zich met succes kunt kwijten van uw taken als wagenparkbeheerder.

8. Wees de concurrentie een stap voor

Met een GPS-systeem kunt u uw concurrenten een stap voorblijven. Het draagt bij aan kostenbesparingen, biedt u overzicht op al uw bedrijfswagens, verbetert de veiligheid, biedt u eenvoudige toegang tot relevante data en houdt uw klanten tevreden.

Er zijn legio voordelen verbonden aan het gebruik van een GPS-systeem voor wagenparkbeheer. Of u nu over honderden voertuigen of een handvol bedrijfswagens beschikt, uw onderneming zal snel en eenvoudig kunnen profiteren van een dergelijke oplossing.

Wilt u meer weten over hoe u het platform van Fleet Complete binnen uw organisatie kunt inzetten? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord!


Met dank aan onze Australische partner Ready Track.

  mrt 15, 2019     jannebeeken