7 redenen om gebruik te maken van een gps-oplossing

Ben je bekend met de zakelijke voordelen van een GPS-oplossing voor wagenparkbeheer? GPS-tracking kan een enorm verschil maken voor je bedrijf. We bespreken acht voordelen van het gebruik van een GPS-oplossing voor het managen van je wagenpark.

1. Tijdsbesparingen

Een GPS-systeem voor wagenparkbeheer draagt op diverse manieren bij aan tijdsbesparingen. Dat doet het onder meer door het optimaliseren van routes, het plannen van dagelijkse taken en het waarborgen van snelle responstijden.

2. Managen van mobiele medewerkers

Als je mensen in dienst hebt die goederen vervoeren of medewerkers die een bedrijfswagen gebruiken, kan een GPS-systeem helpen om bedrijfsprocessen efficiënter in te richten. Met een dergelijk systeem kun je bijvoorbeeld data inzien over het rijgedrag van medewerkers. De analyse van deze gegevens biedt een solide basis voor het nemen van de juiste beslissingen.

Aan de hand van de locatie en snelheid van voertuigen en het rijgedrag van iedere medewerker, kun je eenvoudig zien waar er kans ligt voor verbetering. Veilig en efficiënt rijgedrag zal het imago van je bedrijf sterk verbeteren, en hetzelfde geldt voor de klanttevredenheid.

Lees hoe je het wagenpark in vijf stappen veilig(er) maakt. 

3. Beveiliging

Met een GPS-systeem voor wagenparkbeheer kun je meldingen instellen voor diverse bedrijfsspecifieke gebeurtenissen. Dat houdt in dat je een bericht ontvangt als er iets gebeurd. Denk aan het openen van deuren buiten werktijden of diefstal.

4. Altijd zicht op de locatie en status van bedrijfsmiddelen

De kans bestaat dat bedrijfswagens, machines of andere apparatuur gestolen wordt. Als je gebruikmaakt van GPS-bewaking kunt je bedrijfsmiddelen in een mum van tijd terugvinden. Dat bespaart een hoop tijd en moeite. En als je goederen aan klanten levert, is het van cruciaal belang dat je de status en het tijdstip van leveringen kunt raadplegen.

Lees meer ook bewaking van bedrijfsmiddelen

Met GPS-technologie kun je er ook voor zorgen dat medewerkers zo min mogelijk in het verkeer vast komen te zitten door alternatieve routes te zoeken en sneller te schakelen. Al deze acties zullen medewerkers helpen om de klus in minder tijd te klaren.

En tijdsbesparingen doen natuurlijk wonderen voor de productiviteit. Als medewerkers niet in de file staan, kunnen zij gewoon hun werk doen. Met die efficiëntie bespaar je zowel personeels- als transportkosten.

5. Toegang tot data

Data kan voor miljoenen verschillende doeleinden worden ingezet. Wat wagenparkbeheer betreft biedt data de basis voor het stimuleren van efficiënt en veilig rijgedrag.

Data kan ook zeer van pas komen bij aansprakelijkheidsclaims. Als medewerkers bij een ongeval betrokken raken, is het van cruciaal belang dat je over de juiste informatie beschikt om jouw kant van het verhaal te laten zien. Technologie voor wagenparkbeheer biedt toegang tot data die precies aangeeft waar voertuigen zich op een bepaald moment bevonden, welke snelheid er werd gereden enzovoort.

6. Beter financieel beheer

Een effectieve tool zorgt dat je beter inzicht krijgt in de financiële situatie van je bedrijf, omdat de informatie die je hebt altijd compleet én juist is. Je bent geen tijd kwijt aan het verzamelen van voertuigdata of data van medewerkers, zoals de kilometerregistratie. Met een simpele klik genereer je rapportages met relevante informatie. Dit vergroot de productiviteit en stelt je in staat om te focussen op de belangrijke aspecten van je werk.

7. Wees de concurrentie een stap voor

Met een GPS-systeem blijf je concurrenten een stap voor. Het draagt bij aan kostenbesparingen, geeft inzicht in de locatie van al je bedrijfswagens, verbetert de veiligheid, biedt eenvoudige toegang tot relevante data en houdt je klanten tevreden.

Er zijn legio voordelen verbonden aan het gebruik van een GPS-systeem voor wagenparkbeheer. Of je nu over honderden voertuigen of een handvol bedrijfswagens beschikt, je onderneming zal snel en eenvoudig kunnen profiteren van een dergelijke oplossing.

Neem voor meer informatie contact met ons op.


Met dank aan onze Australische partner Ready Track.

Date published.   jul 16, 2019  |  Author: Kim Pot